Niod
C-vitamiiniseerumi, joka torjuu vapaita radikaaleja, vahvistaa ihon suojakerrosta, ylläpitää kimmoisuutta ja elastisuutta, tasoittaa ja tasapainottaa ihon sävyä ja antaa hehkua.
Voimakkaan antioksidantin paras ominaisuus on myös sen huonoin ominaisuus: se hapettuu. Ihonhoidossa antioksidantin tehtävä on sitoa itseensä vapaita radikaaleja ennen kuin ihosolut ehtivät tekemään sen. Ongelmaksi muodostuu se, että antioksidantti voi sitoa itsensä pakkauksessa olevaan happeen jo ennen kuin olet edes ostanut tuotteen. C-vitamiini sitoo itsensä nopeasti happeen joutuessaan kosketuksiin veden kanssa, jonka jälkeen se hapettuu ja muuttaa väriä (kirkkaasta tummaan oranssiin). Tämän seurauksena: 1) C-vitamiini muuttuu epästabiiliksi, ja mikä vielä pahempaa, 2) antioksidantti muuttuu vapaaksi radikaaliksi. Monet ihonhoitotuotemerkit kertovat käyttävänsä patentoitua stabiilia C-vitamiina, ja patentin vuoksi kuluttaja ”uskoo” tuotteen olevan käytettävissä tummasta väristä huolimatta. Patentti ei takaa tuotteen todellista tehoa, vaan sitä käytetään monissa tapauksissa vain markkinointitarkoituksiin. Jos tuotteen väri on muuttunut, sen sisältämä C-vitamiini on hapettunut, ja tuotteen vaikutus iholla on pelkästään vahingollinen. Jotkin ihonhoitotuotemerkit ovat kiertäneet ongelman ilmoittamalla käyttävänsä ainesosan ”stabiilia muotoa”. Ne voivat käyttää aineesta nimiä Ascorbyl Glucoside (2 %), Magnesium Ascorbyl Phosphate (MAP, 1 %–15 %), Sodium Ascorbyl Phosphate (lähes sama kuin MAP) tai Ascorbyl Palmitate (usein vähemmän kuin 0,2 %). Näissä on kuitenkin kaksi ongelmaa:
1) Nämä muodot on edelleen muutettava ihoon vaikuttavaksi L-askorbiinihapoksi, joka on C-vitamiinin puhdas muoto. 2) Tuotteen koostumus voi sisältää näitä ainesosia liuotetussa muodossa enintään 0,5 %–15 %, aineesta riippuen. Nämä pitoisuudet viittaavat siihen, että tuotteessa on todellisuudessa hyödynnettävää L-askorbiinihappoa korkeintaan 0,3 %.
NIODin ELAN päihittää kaikki. NIOD käyttää puhdasta etyloitua L-askorbiinihappoa, joka on yli 100 kertaa arvokkaampaa kuin puhdas C-vitamiini. Se on erittäin stabiili myös joutuessaan kosketuksiin veden kanssa. NIOD ei kuitenkaan luota pelkkään etylointiin tuotteen stabiloinnissa:
1) ELANin sisältämä yhdiste on liuotettu erityiseen vedettömään eetteriin (patenttihakemus vireillä), jonka ansiosta C-vitamiini on hyödynnettävissä kokonaisuudessaan.
2) Ainutlaatuisessa solubilisaatiossa ei tarvita lainkaan vettä, joka etyloinnista huolimatta voi hapettaa C-vitamiinin. 3) C-vitamiinin lisäksi superoksididismutaasi, seleeni ja sinkki muodostavat antioksidanttiverkoston (jota tutkimuksissa kutsutaan nimellä ”antioxidant network”), mikä mahdollistaa
uudistumisen ja antioksidanttien syklisen uudelleenkäytön. Vaikka näitä verkostoituvia antioksidantteja käytetään C-vitamiinin kestävän ja stabiilin muodon saavuttamiseen, niiden hyöty on vieläkin suurempi!